Inhägnader för naturliga gräsklippare

Avkalle

Inhägnader för naturliga gräsklippare

Bor du ute på landet och har funderat på att låta en del av din mark skötas naturligt genom till exempel betande får, och slippa bensinslukande gräsklippare? Det är ett klokt val, även om det såklart kräver en del planering.

Förbered en bra hage för djuren

Innan du ger dig ut för att förbereda hagarna och köpa de tilltänkta djuren, måste du först undersöka att marken faktiskt klarar av de djur du har tänkt dig. Planerar du för större djur som till exempel hästar, får inte marken vara alltför mjuk eller sumpig då djuren kommer vara alltför tunga för att kunna gå omkring där utan problem. Tänker du dig istället nättare djur, som får eller getter, blir det lättare även om du såklart ändå måste undersöka marken. Du behöver också förbereda den; ta bort eventuella hinder eller annat som djuren kan skada sig på, och du behöver sätta upp ett ordentligt staket. På Kellfri hittar du bra jordborrar för att smidigt kunna sätta pålarna i marken och få till den bästa hagen för dina djur. Om du inte har något stall eller liknande där djuren spenderar nätter och dagar med oväder, behöver du även bygga någon form av skydd i hagen så att de kan komma undan dåligt väder. Givetvis behöver de också ha tillgång till friskt vatten under hela dygnet.

Mängder med fördelar att välja djuren

Att ta beslutet att gå från motorgräsklippare till betesdjur har flera fördelar. Inte bara är djuren ett härligt sällskap och inslag i vardagen, utan du sparar även miljön när du väljer bort en bensinslukande gräsklippare som dessutom avger avgaser. För många känns det bra att ta ett steg närmare naturen och dessutom ta sig an ansvaret att hålla djur på sin mark. Det krävs en hel del förberedelser i uppstarten, och ansvaret fortsätter så länge du har djuren i din ägo, men de allra flesta känner starkt att det är värt precis allt. Har du barn betyder det att de får växa upp och tidigt lära sig respekt och empati för djuren, vilket arbete som krävs för att ta hand om dem, och på köpet får de bättre magtarmflora. Så ge dig ut och parkera gräsklipparen för gott, och börja planera för ett gäng härliga getter istället.

Om författaren

kalle administrator