Klimatsmart bilköp

Avkalle

Klimatsmart bilköp

Att äga bil och samtidigt vilja leva klimatsmart kan ibland kännas svårt, men idag finns det många klimatsmarta bilar att välja mellan. Du behöver inte välja bort bil, bara köpa rätt slags bil utifrån dina behov.

Köp en klimatsmart bil

Vårt samhälle är uppbyggt kring bilismen. Det är många som inte kan vara utan bil. Förutom att egen bil också är bekvämt och skönt. Det finns många fördelar med bil: friheten att kunna åka när, var och hur du vill. Enkelt när man ska storhandla, åka till sommarstugan eller på semester. Samtidigt märker vi av klimatförändringarna. Det positiva är att utvecklingen inom bilindustrin verkligen gör framsteg. Du kan välja mellan elbilar, hybrider och snåla förbränningsmotorer. Idag kan du också köpa riktigt rejäla bilar, som SUV:ar från Ford, som är klimatsmarta. Du köper din Ford hos Holmgrens Bil som har ett stort utbud av modeller och märken, på både elbilar, laddhybrider och bränslesnåla förbränningsmotorer.

Elbil

Idag finns det många motormodeller att välja mellan. Det mest klimatvänliga alternativet är elbilen. Priset på elbilar håller också på att gå ner. Det finns många fördelar med just elbilen. Även om den är dyrare i inköp, så är den absolut billigast att köra. Ingen bensin eller diesel, bara el. Om du har ett grönt elavtal till uttaget i garaget kan du köra helt klimatneutralt. Eftersom elbilen är den ”nya” bilen är också andrahandsvärdet mycket bra. Folk letar efter elbilar och är villiga att betala för dem. Det finns dock några nackdelar med elbilar. De påverkar klimatet mycket under tillverkningen. Och även om det byggs laddstationer över hela landet, så kan det vara besvärligt att ladda. Särskilt under semestern. Dock är det något som förbättras för varje år.

Hybrid

Hybrid är ett bra alternativ för dig som vill köra klimatsmart, men tycker att elbilen är för dyr. Eller så behöver du kunna köra bilen på ställen där det kan vara svårt att ladda. Som sommarstugan eller om du kör mycket ute på landet. En hybrid är också en bra pendelbil, särskilt om du sitter mycket i bilkö i stan. Elmotorn går igång när du sitter fast i trafiken. Tyst och miljövänligt.

Förbränningsmotor

De flesta svenskar kör bensin- eller dieseldriven bil. En stor fördel med dem är att de är billiga i inköp. Det är också lätt att tanka dem. Om du behöver köra bil som går på bensin eller diesel kan det vara klokt att köra så lite och så klimatsmart som möjligt. Då sparar du pengar och minskar på dina klimatavtryck.

Om författaren

kalle administrator