Laga klimatsmart mat utomhus

Avkalle

Laga klimatsmart mat utomhus

Att vara utomhus har blivit väldigt populärt och att äta mat ute är en av de trevligaste sätten att äta på. Att komma ut och njuta av naturen är fantastiskt men ibland kan tröskeln vara hög när det kommer till att ta sig ut. Men genom att planera måltiderna och investera i ett bra utekök kommer det bli mycket enklare att ta dig ut. Ett stormkök kommer du kunna ha livet ut om du tar hand om det på rätt sätt. Maten blir faktiskt lite godare när det tillagas utomhus.

Mat utomhus smakar lite bättre

När du ska laga mat utomhus behöver du inte komplicera till det. Det går att laga god mat från grunden som också är klimatsmart och nyttig. När du ska äta mat ute kan det vara en bra idé att förberedda så mycket som möjligt hemma. Vegitarisk one pot mat är perfekt att laga utomhus på ett stormkök. Det går också bra att steka olika saker. Att laga pannkakor hemma och sedan steka upp dem och äta tillsammans med sylt är enkelt och gott. Annars kanske du har rester som du bara kan ta med dig och värma upp på stormköket?

Börja smått och skala långsamt upp den klimatsmarta maten

Att vara mer miljömedvetet och klimatsmart när det kommer till mat har blivit allt mer i ropet och det är väl tur eftersom påverkan på klimatet hänger ihop med vad människor äter. Om du är nybörjare på att äta mer klimatsmart ska du tänka på att inte ställa för höga krav på dig själv utan börja smått och växla sedan upp successivt. Det kan exempelvis vara att ta lite mindre kött nästa gång och dryga ut maträtten med bönor eller grönsaker. Det finns många klimatsmarta recept på nätet som du kan testa. Tänk på att försöka att inte slänga mat. Ett tips är att lukta och smaka på maten innan du slänger den.

Om författaren

kalle administrator