Minska din klimatpåverkan genom att börja odla

Avkalle

Minska din klimatpåverkan genom att börja odla

Om du är en miljömedveten person som bryr dig om klimatet finns det inget bättre än att börja odla, särskilt om har en trädgård. Du kan göra din del för att minska utsläppen genom att odla frukt och grönt. Tänk på att många matvaror som finns i din lokala mataffär har transporterats tusentals mil från hela världen. Dessa långa transportsträckor belastar tyvärr miljön i form av föroreningar och utsläpp. Förutom att odla din egen mat för miljöns skull är det också bra för ditt eget fysiska och mentala välbefinnande.

Odla och skörda fördelarna

Att odla i ute trädgården har en mängd fysiska och mentala fördelar:

  • Bränner fett och kalorier.
  • Sänker ditt blodtryck.
  • Är bra för dina ben.
  • Hjälper dig att äta hälsosammare.
  • Minskar din stress.
  • Ger dig en bättre självkänsla.
  • Får dig på bättre humör.

Vidare finns det ekonomiska fördelar av att odla din egen mat eftersom du slipper handla lika mycket i mataffären. Du sparar både pengar och tid som du kan använda till mer odling och trädgårdsskötsel. Överväg att köpa dina produkter på Wexthuset som jobbar aktivt med att hitta miljövänliga lösningar i sitt sortiment. Det är alltid fraktfritt att beställa från Wexthuset när du handlar för 499 kronor.

Oavsett om du är nybörjare och vill odla på fönsterbrädan eller någon med mer erfarenhet som vill odla en storslagen rabatt längs altanen, så finns det produkter som passar dig hos Wexthuset! Till att börja med behövs jord i olika former och här hittar den bästa planteringsjorden och för dina trädgårdsbehov. Du hittar även ekologisk och KRAV-märkt planteringsjord för att minimera ytterligare din klimatpåverkan.

Förslagsvis hittar du sju liter KRAV-märkt plantjord som med fördel kan användas till plantering i mullfattiga jordar. Den kan också användas till plantering av buskar och som jordförbättring i till exempel grönsakslandet. Produkten är ett perfekt val för miljömedvetna eftersom den följer Jordbruksverkets kriterier för vad ekologisk jord tillåts innehålla.

Om författaren

kalle administrator