Renovera miljövänligt – så lyckas du

Avkalle

Renovera miljövänligt – så lyckas du

Är det dags att fräscha upp bostaden? Är det en renovering av lägenhet eller hus som du planerar? Då kan det vara en god idé att samtidigt tänka på miljön. Det finns en rad olika sätt som du kan gå tillväga för att renovera miljövänligt och inte orsaka någon negativ påverkan på omgivningen eller naturen. Här nedan kan du läsa om våra absolut bästa tips som du med fördel kan ta vara på när du ska renovera. Tipsen är mycket enkla att anamma och handlar om allt från att välja begagnad inredning och möbler till att välja naturvänliga material.

Satsa på begagnad inredning och möblemang

Det kanske absolut bästa och enklaste sättet att renovera miljövänligt är genom att välja begagnad inredning och begagnade möbler. Möbler kan du hitta i second hand-butiker, men också hos privatpersoner som säljer vidare online. Här finns det dessutom människor som själva har gått igenom en renovering och säljer den tidigare inredningen till ett mycket bra pris. Det kan vara allt från köksluckor till trappor.

Välj ett miljövänligt byggföretag

Om du ska anlita en hantverkare kan du redan i förväg kontrollera så att hantverkaren fokuserar på miljö i sitt arbete. Det kan handla om återvinning, miljövänliga metoder, miljövänligt material och miljövänlig byggstädning efter utfört arbete. Det är minst lika viktigt att byggstädningen går till på ett miljövänligt sätt med snälla och effektiva rengöringsmedel.

Återanvänd så mycket som möjligt

Det finns mängder med företag som fokuserar på att skapa inredning och produkter i återvunnet material eller i material som du själv kan återvinna när du vill byta ut. Det kan t.ex. handla om att du väljer en köksbänk som går att återvinna eller att du satsar på porslin och kakel som är tillverkat av återvunna bilrutor eller tv-skärmar. Visst kan det innebära lite mer pyssel för dig som renoverar, men i slutändan har du gjort en stor insats för miljön som är värd den extra tid som du lade ner på att hitta rätt produkter.

Om författaren

kalle administrator