Välj rätt försäkring – få en mer miljövänlig bil

Avkalle

Välj rätt försäkring – få en mer miljövänlig bil

Visste du att du, med hjälp av din försäkring, faktiskt kan få en bil som är mycket mer miljövänlig? Jo, det är helt sant, men hur miljövänlig din bil blir beror främst på hur du väljer att köra den. Marknaden har lanserat en ny försäkring som inte bara ser till att sänka dina kostnader, utan som också gör den både snålare och säkrare att använda sig av.

Det är inte helt ovanligt att man som bilägare tar till olika knep för att försöka få ner sin bränsleförbrukning. Ett vanligt missförstånd är att man ska satsa på en så ny bil som möjligt för att lyckas med detta, men nya bilar är inte alltid så snåla som man kan tro. Visst kan en ny bil hjälpa dig att sänka klimatpåverkan i miljön, men tyvärr är det inte alltid som detta är lösningen. Tittar man t.ex. på den process som krävs för att tillverka ett helt nytt fordon kan man se att den påverkar miljön negativt på ett väldigt kraftigt sätt. Ett mer miljövänligt val kan således vara att behålla den nuvarande bilen och istället titta på nya försäkringar och försäkringsbolag.

Jämför bilförsäkring innan du väljer

Det första steget i att hitta en bra försäkring är genom en jämförelse. När du jämför din bilförsäkring kan du snabbt se hur mycket den kommer kosta dig och vad den kommer inkludera. Här har du också möjlighet att snabbt få information om försäkringsbolaget bakom försäkringen för att se hur de arbetar med miljö. Beroende på vilken jämförelsesajt du använder dig av kan du nuförtiden även filtrera dina val. Det innebär att du redan från start kan välja att bara få förslag på bilförsäkringar som kommer från försäkringsbolag som är märkta med Bra Miljöval.

Välj en miljömärkt försäkring

Bra Miljöval-märkningen är det många människor som redan har koll på. Man kan se märkningen på allt från livsmedel till rengöringsmedel, men nu också på bilförsäkringar. Genom att välja en Bra Miljöval-försäkring kan du se till att välja ett försäkringsbolag som är miljöanpassat.

För att en försäkring eller ett försäkringsbolag ska kunna få märkningen gäller det att de lever upp till vissa kriterier. Försäkringsbolaget får t.ex. inte investera i vapen, alkohol eller kolkraft och de ska även arbeta aktivt för att minska energiförbrukningen på det egna kontoret eller verksamheten. Tittar man t.ex. på hur arbetet ser ut i en bilverkstad så är miljö väldigt viktigt. En bil som har gått sönder kommer inte bara kräva nya reservdelar, utan också material, produkter och kemikalier. Genom att välja en miljömärkt bilförsäkring kan du se till att medverka till en bättre och mer hållbar miljö.

Om författaren

kalle administrator